zaterdag 10 december 2011

Stage in Ruislede

Na alle observaties mochten we eindelijk eens op stage gaan. Woensdag 31/11/11 hadden we onze eerste stage dag tot vrijdag 02/12/11. We mochten allerlei activiteiten voorbereiden, zoals; een lied aanleren, een boek lezen, godsdienstmomenten, een bewegingsmoment, een beeldactiviteit, … 

Deze activiteiten mochten we dan geven gedurende de 3 dagen dat we stage liepen. De stage was echt super leuk, de kindjes waren super lief. Het was echt een unieke ervaring om te kunnen en mogen doen. 

Hier zie je enkele foto’s van de werkjes dat ik gemaakt heb om het interessant te maken voor de kleuters. De kleine Zwarte Pietjes heb ik door de kleuters laten knutselen.  Ze mochten hem zelf versieren met crêpepapier. Ik heb de afgewerkte Zwarte Pieten dan op een stokje gekleefd. 

Op de andere foto van Zwarte Piet heb ik met velcro gewerkt. Dit hoorde bij mijn liedje en de kleuters mochten de figuren beplakken tijdens het lied dat ik zong. Zo werkten we aan kleurvariaties  door gebruik te maken van verschillende gekleurde hoeden. Het liedje ging als volgt: Zwarte Piet gekke Piet, jij loopt op de daken niemand die je ziet. Zwart zijn je handen, zwart is je snoet, rood is je hoed en die staat je goed.

Op volgende website kan je meer vinden over mijn stageschool: http://www.schoolgeruis.be/